Informatie buitenschoolse opvang

Afbeelding

Onze BSO bestaat uit een lichte ruimte die gezellig en huiselijk is ingericht. Wij hebben verschillende speelhoeken, er is een gamehoek met een Wii spelcomputer en televisie, een huishoek met een poppenhuis en een keukentje, een computerhoek, een chill-hoek met zitzakken waar de kinderen lekker kunnen rusten of gewoon lekker een boekje kunnen lezen en een autohoek. Kleuren of puzzelen doen wij aan de eettafel en er is gelegenheid om eigen speelgoed mee te nemen van thuis. Ook is er genoeg materiaal om mee te knutselen. De BSO biedt plaats aan maximaal 20 kinderen. Hierdoor zijn wij net als ons kinderdagverblijf kleinschalig, persoonlijk en overzichtelijk en werken wij met vaste leidsters op de groep.

Op de muur van de BSO hangen de dagen van de week met daarop de foto’s van de leidsters die er die dag aanwezig zijn, zodat ouders weten wie er die dag bij hun kind op de groep staan. De leidsters werken op vaste dagen op een vaste groep, maar bij ziekte en/of verlof van een leidster zijn er soms wijzigingen.

Na een schooldag willen wij de kinderen vooral van hun vrije tijd laten genieten en kind laten zijn. Dit op een plek waar kinderen zich thuis voelen, waar ze zich zelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen op een manier die voor de kinderen goed voelt. Zo vinden wij het belangrijk wat de kinderen zelf graag willen doen en wij als leidsters spelen hier op in. Wij bieden natuurlijk wel verschillende activiteiten aan zoals knutselen, bal en bordspellen. Ook vinden wij het belangrijk dat de kinderen buitenspelen. Wij hebben een aangrenzende buitenspeelplaats waar kinderen altijd (deels overdekt) kunnen buiten spelen.

De BSO ligt in een kindervriendelijke omgeving aan het einde van de El Grecostraat/hoek Juan Grisstraat 140 in Tussen de Vaarten Zuid. Achter de BSO staat de basisschool het Meesterwerk die een ruim en leuk schoolplein heeft met diverse speeltoestellen waar wij dan ook vaak gebruik van maken.

Het contact met ouders is voor ons erg belangrijk en omdat wij kleinschalig zijn is er veel contact tussen de ouders en de leidsters er is altijd wel tijd voor een praatje op de groep. 2 keer in het jaar organiseren wij samen met de oudercommissie een gezellig samen zijn, waarvan 1 keer informatief en educatief en 1 keer waarbij interactie met ouders en kinderen centraal staan.

Wij bieden voorschoolse, naschoolse en vakantieopvang aan. Ook kunt u gebruik maken van studie-margedagen. Voor vakantieopvang kunt u bij ons kiezen voor afname van 8 of 11 weken. Tijdens de vakantie hebben wij regelmatig leuke uitstapjes met de kinderen.
Zie voor meer informatie onze tarievenlijst (Onze tarieven zijn inclusief eten en drinken ook verzorgen wij de warme verse avondmaaltijden)

Scholen die BSO Casa Capretti ophaald zijn:

Het Meesterwerk
De Kraanvogel
De Compositie
Het Universum

Inspectierapport